ForsideMusikforlaget Olafssongs • Olafssongs Music Publishers • Danmark
 
   Forsiden med nyheder   •   WebShop   •   Kunstnere   •   Events   •   YouTube Channel   •   FaceBook   •   Om Olafssongs   •   Kontakt Olafssongs

Anders Roland

Anders Roland CDer
i Olafssongs' WebShop

The Wanderer

"The Wanderer"


14 Sange

"14 Sange"


Liv, land & hjerte

"Liv, land & hjerte"


Blues

CDer sammen med Finn Olafsson


Anders Roland

GUITARIST, KOMPONIST, VIOLINIST & VISESANGER

Anders Rolands hjemmeside: andersroland.dk

Om Anders Roland

Anders Roland begyndte allerede som 11-årig at spille guitar, og snart var det tidens store interesse for folk og blues, der blev hans væsentligste inspirationskilde. Sideløbende med sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium begyndte Anders at spille folk- og country-inspireret rock musik med gruppen Hvalsøspillemændene - i et samarbejde, som varede fra 1972 til 1979. I 1981 debuterede han som sangsolist og sangskriver, og han optrådte og indspillede med visesangerne Tom Nagel Rasmussen og Erik Grip.

Anders Roland indledte dernæst - i 1984 - et intensivt, kreativt og nyskabende samarbejde med guitaristen og komponisten Finn Olafsson. Sammen fordybede de sig i den akustiske guitars muligheder, og det blev igennem 1980'erne til 3 CD'er, mangeartet TV- og filmmusik, bemærkelsesværdige TV-optrædender samt et utal af koncerter på såvel de mindste spillesteder som på de største danske musikfestivaler.

Efter duosamarbejdets midlertidige ophør i 1990 optrådte og indspillede Anders Roland med flere forskellige kendte kunstnere, bl.a. Erik Grip, samtidig med en omfattende koncertvirksomhed som solist. Det blev også til et nyt solo-album: "Liv, land og hjerte", som udkom i 1993, produceret og udgivet af Finn Olafsson - på Olafssongs.

Anders videreførte imidlertid også sine eksperimenter udi den rent instrumentale akustiske guitarmusiks muligheder. Han skrev en række nye numre med Finn Olafsson eller en eventuel anden mulig samspiller i tankerne, men som tiden gik, blev musikken mere og mere formet til at kunne udtrykkes på blot én enkelt guitar - en værdig udfordring, som både Finn Olafsson og andre venner og bekendte varmt opfordrede Anders til at tage op.

Resultatet blev Anders Roland's tredie solo-album "The Wanderer", som udkom i 1998 - også denne gang produceret af Finn Olafsson og udgivet på Olafssongs.

Anders fortæller selv om musikken på CD'en "The Wanderer":

"Omstemninger af guitaren har altid fascineret mig. En anderledes klang - og nye harmoniske og melodiske muligheder dukker op. Ingen af kompositionerne på denne CD spilles i normalstemningen E-A-D-G-H-E. Jeg anvender flere kombinationer af klassiske og folk- og blues-agtige anslagsteknikker. Endvidere lader jeg ofte alle tonerne i en melodisk frase "stå", som når en pianist spiller med pedal. Dette skaber en særlig klang med en mængde harmoniske udvidelser! På alle optagelserne høres min håndbyggede, canadiske L'Arrivé western-guitar."

Om inspirationerne til musikken på CDen "The Wanderer" - i Anders' egne ord:

"Små slentreture langs hækken og skovbrynet.
Stemningsskift i skyer og vind.
Lyset over fjorden og markerne.
Fortid, nutid, menneske og natur.
Hverdag med min kone og børn
og en konstant åndelig og kreativ appetit!"

I 2001 genoptog Anders Roland sit samarbejde med Finn Olafsson, med hvem han nu igen turnérer og indspiller. Den suveræne akustiske guitar-duo Anders Roland & Finn Olafsson er med andre ord tilbage igen efter 11 år!

Anders Roland & Finn Olafssons CD "Tilbage til nutiden", som udkom i juni 2002, præsenterer remixes af en stribe af de bedste numre fra duoens 3 foregående plader samt også to helt nye numre: "El Hadji" og "Tilbage til nutiden". Den engelske udgave af "Tilbage til nutiden" med titlen "Back to the Present", udgivet i januar 2003, præsenterer endnu et af duoens nye numre, "Still Water" ("Havblik").

Anders Roland & Finn Olafsson's har sidenhen udgivet disse to duo-CD'er: "DUO" (2003) og "Blues" (2006), og i januar 2007 blev de nomineret til Danish Music Awards - Folk 2007, i kategorien "Årets danske komponist".

Musikforlaget Olafssongs • Pårupvej 44 • DK-3230 Græsted • Danmark • Telefon: (+45) 29 26 34 59 • E-mail: ol@olafssongs.dk • Copyright © Olafssongs