ForsideMusikforlaget Olafssongs • Olafssongs Music Publishers • Danmark
 
   Forsiden med nyheder   •   WebShop   •   Kunstnere   •   Events   •   YouTube Channel   •   FaceBook   •   Om Olafssongs   •   Kontakt Olafssongs

Steen Toft Andersen

Steen Toft Andersens udgivelser
i Olafssongs' WebShop

Travellers Tales

CDen "Travellers Tales"


De skæve drømme

CD singlen "De skæve drømme"


Steen Toft Andersen, Tangalla, Sri Lanka

MUSIKERE:

Steen Toft Andersen: Ukulele, mundharpe
Finn Olafsson: Akustiske & elektriske guitarer
Michael Vogelius Larsen: Keyboards
Niels Martinussen: Accordion
Torben Clausen: Rørfløjte
Morten Sloth Carlsen: Percussion
Henrik Olafsson: Kontrabas
Gert Smedegaard: Trommer, percussion
Torsten Olafsson: El. bas, percussion, shakuhachi

- med flere instrumenter ...

Indspillet og produceret af Finn Olafsson i Olafssongs Studio, 2005

Steen Toft Andersen

MUSIKER, KOMPONIST, TEKSTFORFATTER & GLOBETROTTER


Steen fortæller om sit CD album "Travellers' Tales",

"Når kulden bider sig fast, og vintermørket for alvor sænker sig, er jeg den, der er skredet - afsted mod varmere himmelstrøg, i selskab med min ukulele, der skrøbelig og uskyldig titter frem fra Fjeldræven - altid lige indenfor rækkevidde.
Her hjemme har den svært ved at få ørenlyd: konkurrencen er for hård, når pianoet eller guitaren slår tonen an. Det meste af tiden hænger den til pynt på væggen og samler støv, forsømt og glemt længes den mod lysere tider.
Forandringen indtræffer øjeblikkeligt, så snart et nyt eventyr kalder, og vi er på vej mod det store ukendte: Den liver op - træet bliver blankere - og den synes at være i harmoni, for nu bliver den igen taget alvorligt, beundret og kærtegnet.
Hvadenten jeg jam'er med hovedjægerne i en fjern afkrog af Irian Jaya, eller er strandet på et såkaldt hotel i dagevis, mens monsunregnen trommer sin egen jingle på bliktaget, lader jeg mine fingre føre ordet: De danser op og ned ad ukulelens spinkle krop, mens jeg udforsker dens muligheder til det yderste af min formåen.
Gennem tiden har vores forhold udviklet sig fra nysgerrighed til besættelse, og sammen har vi skabt et ukendt antal melodier - de fleste er dog forlængst glemt og borte - udvisket af erindringen lever de deres eget hemmelige liv i æteren, Men nogle har ikke været til at slippe af med, de bliver ved med at dukke op - fyldt med billeder og minder, som dagbogsblade, hver med deres lille historie at fortælle.

Jeg kalder dem:
"Travellers' Tales"."

Om Steen Toft Andersen:

Musikeren, tekstforfatteren, komponisten og globetrotteren Steen Toft Andersen kom til verden den 24. oktober 1947 - på en fragtdamper midt ude i Middelhavet. Et nysgerrigt og søgende væsen, der midt i tresserne kastede sig over musikken påvirket af den rhythm & blues bølge, der i de år skyllede over landet.

Det startede med mundharpen, og via guitaren blev det bassen, der i årtierne frem blev det foretrukne instrument. I 1971 pladedebuterede Steen med Stig Kreutzfeldt som duoen STIG & STEEN. Helt i tråd med tiden var det med selvkomponeret musik, og de følgende år udkom de kritikerroste albums "Da Solen Kom" og "Forchromede Dage". Musikken var stærkt inspireret af grupper som King Crimson og The Moody Blues.

Efter at have turneret som Klovn og Bassist med Det Danske Teaters opsætning af musicalen "Blomsterstenen", blev Steen medlem af den gendannede rock gruppe Ache - i foråret 1975. Et frugtbart samarbejde, der varede helt frem til efteråret 1979. Endeløse turnéer, pladeindspilninger, TV-optrædener o.s.v. Sideløbende blev Steen brugt flittigt som studiemusiker på et utal af fortrinsvis danske udgivelser, og han var på flere turnéer i udlandet med Andrew John and Lissa.

I 1981 samlede Steen vennerne fra ACHE samt en række af tidens fremmeste sangere om et selvkomponeret koncept-album "Bag Murene". Håbet var at udbrede kendskabet til de kummerlige forhold, landets lukkede institutioner bød de udviklingshæmmede. Sangene spændte fra intime kølige ballader over morbid kras rock til rene viser og revyagtig galgenhumor. Politiken's Torben Bille skrev bl.a.: "Bag Murene virker i sin stilfærdige indignation troværdig og provokerende, med sit usensationelle sigte og rigt faceterede klangbillede."

"Bag Murene" blev undfanget på en etårig rejse til det sydlige Stillehav, og denne tur blev samtidig begyndelsen på en ny livsform for Steen, der til den dag i dag har delt sin tid fifty-fifty imellem Danmark og udlandet. Det er sjældent, han betræder de hjemlige scener, men han har ofte været brugt som tekstforfatter for bl.a. Lotte Rømer og Stig Kreutzfeldt.

Så sent som i 2004 udkom "De Skæve Drømme" med ACHE, en jubilæums-støttesang til Christiania, igen med tekst af Steen, der osse høres på bluesharpe.

Den autodidakte musiker, tekstforfatter og komponist er kendt for sin store originalitet, de overrumplende indfald og skæve vinkler. Nu har han kastet sig over noget så usædvanligt og sjældent - hvis det da overhovedet er sket før? - som en hel CD, hvor ukulelen er selve essensen, limen, der binder kompositionerne sammen. En stor cadeau til det instrument, der har ledsaget Steen på rejser til klodens allerfjerneste egne gennem nu mere end 35 år.

Musikforlaget Olafssongs • Pårupvej 44 • DK-3230 Græsted • Danmark • Telefon: (+45) 29 26 34 59 • E-mail: ol@olafssongs.dk • Copyright © Olafssongs